Project Description

Bathers
Pavillion

2019  |  RESTAURANT  |  BALMORAL

Perched majestically on Balmoral Beach’s shoreline, the revitalised 1920’s Spanish Mission-style heritage building works a highly sociable Med-luxe vibe with gentrified ease. Lining walls and shelves, contemporary artworks by seminal Australian artists add an emotively sophisticated undercurrent.

Maritime blue stripes float throughout linking the fluid drinking and dining spaces including a lounge bar, all-day bistro, raised chef’s table for 12, formal dining area and kiosk on the ground floor as do appropriations of luxury cruise ship elements. These include: tubular stainless-steel handrails leading to function spaces aloft, cushions tethered to banquettes like fenders, and decking elements incorporated into sound absorbing feature ceilings.

Project Credits

Location
Completed
SQM
Photographer
Client
Collaborators
Awards

Balmoral, NSW
2019
1440
Michael Wee & Nikki To
Bathers’ Pavilion
Art bank, Serge Dansereau
International Multiple Winner – Restaurant and bar design awards 2020

Project Credits
Location
Completed
SQM
Photographer
Client
Collaborators
Awards
Balmoral, NSW
2019
1440
Michael Wee & Nikki To
Bathers’ Pavilion
Art bank, Serge Dansereau
International Multiple Winner – Restaurant and bar design awards 2020